Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Shkrini gjalpin në një tigan, pastaj hidhni qepën e grirë hollë deri sa të marrë ngjyrë të artë, të verdhë.
2.Shtoni mëlçitë e prera në copa dhe skuqini aq kohë derisa të ndryshojnë ngjyrë.
3.Mëlçitë e skuqura ngjyejini në miell, duke shtuar trumzën, mëlmesat dhe mustardën.
4.Sipër hidhni pak verë dhe ujë, sa për ta përfituar salcën me dendësinë e dëshiruar, duke e lënë të ziejë edhe 3 minuta të tjera.
5.Menjëherë pas përfundimit të këtij procesi, shtojmë kosin, kripën dhe piperin.
6.Mëlçitë në salcë, i shërbejmë të shoqëruara me patate të ziera ose pure patateje.
7.Në fund shtoni dhe pak kripë e piper për shije!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento