Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Muffins janë në listën e ëmbëlsirave më të thjeshta dhe më praktike që mund të përgatisni ndonjëherë. Këto me nutella janë të parezistueshme...
Në një tas shtypni bananet me ndihmën e një piruni.
I shtoni sipër sheqerin, ekstraktin e vaniljes, vezët dhe i përzieni mirë. Tani shtoni kosin dhe gjalpin e shkrirë.
I përzieni edhe njëherë derisa përbërësit të kombinohen me njëri tjetrin.
Në një tas tjetër përzieni përbërësit e thatë si soda e pjekjes, pluhurin pjekës, kanella pluhur dhe një majë lugë kripë. I përzieni mirë dhe ia shtoni tasit të parë.
Merrni format specifike për muffins dhe i mbushni me masët që përgatitët.
Sipër secilës vendosni nga një lugë çaji me nutella dhe shtypeni që çokollata të shkrihet brenda.
I fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 200 gradë celsius. I lini pak minuta që të ftohen para se t'i shërbeni dhe më pas mund t'i shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment