Me limon dhe boronica, receta e këtij keku do ju rrëmbejë zemrat!
¾ filxhan me qumësht
3/4 filxhan me sheqer
2 lugë gjelle ekstrakt vaniljeje
3 lugë gjelle vaj ulliri
½ filxhan me kos
½ lëkura dhe lëngu i limonit
Përbërësit e thatë:
2 gota miell
1 lugë kafe sodë pjekjeje
1 lugë kafe pluhur pjekës
1 filxhan me boronica
1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius. Në një enë bashkoni të gjithë përbërësit jo të thatë dhe i përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene.
2.Në një enë tjetër bashkoni të gjithë përbërësit e thatë, përveç boronicave. I punoni mirë dhe më pas i bashkoni të dyja masat.
3.E vendosni në një formë keku dhe sipër i shtoni boronicat, por jo të gjitha.
4.Disa i ruani për dekor në fund.
5.E lyeni sipërfaqen me pak gjalpë dhe e fusni në furrë për 50 minuta, ose derisa kunja e dhëmbëve të dalë krejtësisht e pastër.
6.Lëreni të ftohet plotësisht, para se ta prisni në feta.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment