Me limon dhe boronica, receta e këtij keku do ju rrëmbejë zemrat!
¾ filxhan me qumësht
3/4 filxhan me sheqer
2 lugë gjelle ekstrakt vaniljeje
3 lugë gjelle vaj ulliri
½ filxhan me kos
½ lëkura dhe lëngu i limonit
Përbërësit e thatë:
2 gota miell
1 lugë kafe sodë pjekjeje
1 lugë kafe pluhur pjekës
1 filxhan me boronica
1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius. Në një enë bashkoni të gjithë përbërësit jo të thatë dhe i përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene.
2.Në një enë tjetër bashkoni të gjithë përbërësit e thatë, përveç boronicave. I punoni mirë dhe më pas i bashkoni të dyja masat.
3.E vendosni në një formë keku dhe sipër i shtoni boronicat, por jo të gjitha.
4.Disa i ruani për dekor në fund.
5.E lyeni sipërfaqen me pak gjalpë dhe e fusni në furrë për 50 minuta, ose derisa kunja e dhëmbëve të dalë krejtësisht e pastër.
6.Lëreni të ftohet plotësisht, para se ta prisni në feta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment