Me limon dhe boronica, receta e këtij keku do ju rrëmbejë zemrat!
¾ filxhan me qumësht
3/4 filxhan me sheqer
2 lugë gjelle ekstrakt vaniljeje
3 lugë gjelle vaj ulliri
½ filxhan me kos
½ lëkura dhe lëngu i limonit
Përbërësit e thatë:
2 gota miell
1 lugë kafe sodë pjekjeje
1 lugë kafe pluhur pjekës
1 filxhan me boronica
1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius. Në një enë bashkoni të gjithë përbërësit jo të thatë dhe i përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene.
2.Në një enë tjetër bashkoni të gjithë përbërësit e thatë, përveç boronicave. I punoni mirë dhe më pas i bashkoni të dyja masat.
3.E vendosni në një formë keku dhe sipër i shtoni boronicat, por jo të gjitha.
4.Disa i ruani për dekor në fund.
5.E lyeni sipërfaqen me pak gjalpë dhe e fusni në furrë për 50 minuta, ose derisa kunja e dhëmbëve të dalë krejtësisht e pastër.
6.Lëreni të ftohet plotësisht, para se ta prisni në feta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment