Me brokoli dhe djathë, del një omëletë për të lëpirë gishtat!
6 vezë të mëdha
1 gotë brokoli të freskët
1/4 filxhan qumësht
1/2 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper
1/3 filxhan djathë grana padana i grirë
1/3 filxhan me ullinj
1 lugë gjelle vaj ulliri
1/2 tufë majdanoz të grirë
1.Ngroheni furrën dhe vendosni një tigan të madh.
2.Vendosni brokolin në tigan dhe shtoni pak ujë.
3.Ulni pak nxehtësinë dhe lëreni të vlojë.
4.Në një tas të madh, hidhni vezët, qumësht, kripë dhe piper.
5.Shtojini tek brokoli i gatuar, me djathin dhe ullinjtë.
6.Në një tigan hidhni pak vaj dhe shtoni mbi të përzierjen e vezëve.
7.Gatuajini për 4-6 minuta ose deri sa të bëhen gati.
8.Lëreni të qëndrojë 5 minuta, priteni në copa të vogla.
9.Sherbejini me djathë të grimcuar sipër.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment