Me brokoli dhe djathë, del një omëletë për të lëpirë gishtat!
6 vezë të mëdha
1 gotë brokoli të freskët
1/4 filxhan qumësht
1/2 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper
1/3 filxhan djathë grana padana i grirë
1/3 filxhan me ullinj
1 lugë gjelle vaj ulliri
1/2 tufë majdanoz të grirë
1.Ngroheni furrën dhe vendosni një tigan të madh.
2.Vendosni brokolin në tigan dhe shtoni pak ujë.
3.Ulni pak nxehtësinë dhe lëreni të vlojë.
4.Në një tas të madh, hidhni vezët, qumësht, kripë dhe piper.
5.Shtojini tek brokoli i gatuar, me djathin dhe ullinjtë.
6.Në një tigan hidhni pak vaj dhe shtoni mbi të përzierjen e vezëve.
7.Gatuajini për 4-6 minuta ose deri sa të bëhen gati.
8.Lëreni të qëndrojë 5 minuta, priteni në copa të vogla.
9.Sherbejini me djathë të grimcuar sipër.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment