Me brokoli dhe djathë, del një omëletë për të lëpirë gishtat!
6 vezë të mëdha
1 gotë brokoli të freskët
1/4 filxhan qumësht
1/2 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper
1/3 filxhan djathë grana padana i grirë
1/3 filxhan me ullinj
1 lugë gjelle vaj ulliri
1/2 tufë majdanoz të grirë
1.Ngroheni furrën dhe vendosni një tigan të madh.
2.Vendosni brokolin në tigan dhe shtoni pak ujë.
3.Ulni pak nxehtësinë dhe lëreni të vlojë.
4.Në një tas të madh, hidhni vezët, qumësht, kripë dhe piper.
5.Shtojini tek brokoli i gatuar, me djathin dhe ullinjtë.
6.Në një tigan hidhni pak vaj dhe shtoni mbi të përzierjen e vezëve.
7.Gatuajini për 4-6 minuta ose deri sa të bëhen gati.
8.Lëreni të qëndrojë 5 minuta, priteni në copa të vogla.
9.Sherbejini me djathë të grimcuar sipër.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment