Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim.
Ngroheni furren në nxehtësi të lartë.
Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim.
Lërini të piqen 8 - 10 minuta ose derisa domatet të marrin ngjyrë kafe të lehtë.
Transferojini domatet në një pjatë dhe lerini menjanë.
Kombinoje miellin dhe gjalpin në një tas deri në formën e një paste.
Vendosni një tigan të madh në nxehtësi mesatare.
Shtoni lëngun e pulës, 2 gota qumësht, kripë dhe mustardë dhe përzijeni fort.
Shtoni makaronat në tenxhere dhe lerini të valojnë.
Gatuajini 12 minuta ose derisa makaronat të jenë bërë duke i nxitur shpesh.
Shtoni1 filxhan qumësht dhe artiçoken dhe gatuajeni 2 minuta.
Shtoni pastat e ziera me gjalpë dhe nxiteni vazhdimisht sa të trashet.
Hiqeni nga nxehtësia, shtoni djathin çedar, fontina, 6 lugë parmixhano dhe piper.
Organizoni fetat e domates të pjekura në krye të makaronave.
Shtoni 4 lugë parmixhano.
Lereni 2 minuta ose derisa djathi fillon të marrë ngjyrë kafe.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment