Shafrani i Indisë është një erëz që nuk duhet të na mungojë në kuzhinë falë benefiteve të tij, shijes tipike dhe ngjyrës së bukur. Në këtë variant të majonezës, ngjyra e saj do të zëvendësojë të verdhën e vezës.
Përbërësit:
150 ml vaj luledielli
100 ml qumësht bimor
Gjysmë luge kafeje shafran indie
2 lugë gjelle uthull molle
1 lugë gjelle niseshte
Në një enë hidhni qumështin, shafranin, kripën dhe ullullën e mollës.
Përziejini në frulator.
Pastaj shtoni vajin dhe vazhdoni t’i fruloni.
Duhet të merrni një masë homogjene.
Nëse ju duket shumë e lëngshme mund të shtoni një lugë niseshte misri.
Ruhet në frigorifer për një javë në një kavanoz qelqi të mbyllur.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment