Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere vendosni patatet të ziejnë.
Ndërkohë pastronilulet e kungullit nga bishtat dhe i lani në një enë me ujë të ftohtë me copa akulli brenda.
Pasi janë zier patatet i hedhni në mikser bashkë me dy lugë vaj ulliri.
Pasi i keni shtypur patatet i vendosni në një enë tjetër më të sheshtë dhe hedhni djathin e thërmuar sipër.
I përzieni bashkë dhe pastaj filloni me mbushjen e luleve.
Pasi i keni mbushur të gjitha lulet i vendosni në një tepsi ku më parë keni vendosur letër kuzhine.
Rrihni vezën dhe pastaj hidheni në mënyrë të njëtrajtshme sipër luleve.
Ndizeni furren në 180 gradë dhe lërini të piqen për rreth 15 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment