Sugjerojmë:

Linguine me sardele, rrush të thatë dhe fara pishe

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 50 min

Ingredientët

  • 1 kuti sardele të freskëta të vogla
  • 1/2 filxhan vaj ulliri ekstra i virgjër
  • Thërrime buke
  • 2 fileto sardele të mbushura me vaj
  • 4 qepë të grira
  • Kopër e grirë
  • 3/4 filxhan rrush
  • 1/3 filxhan fara pishe
  • 1/2 lugë çaji shafran
  • Kripë
  • Linguine

Udhëzimet

1

Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve.

2

Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura.

3

Vendosni filetot e tsardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht.

4

Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme.

5

Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta.

6

Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet.

7

Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.

8

Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta.

9

Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr.

10

Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta.

11

Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.

12

Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta.

13

Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier.

14

Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër.

15

Pasi t'i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata.

16

Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.

Lini një koment