Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve.
Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura.
Vendosni filetot e tsardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht.
Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme.
Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta.
Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet.
Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta.
Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr.
Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta.
Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.
Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta.
Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier.
Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër.
Pasi t'i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata.
Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment