Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve.
Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura.
Vendosni filetot e tsardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht.
Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme.
Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta.
Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet.
Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta.
Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr.
Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta.
Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.
Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta.
Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier.
Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër.
Pasi t'i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata.
Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment