Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Aromatik dhe i shijshëm, likeri me rozmarinë i përgatitur me gjethet ose lulet e kësaj bime, shumë të lehta për t’u gjetur, është vërtet ekonomik. Ja receta jonë në dy hapa:
Vendosni gjethet dhe lulet e rozmarinës në një vazo qelqi (nëse dëshironi mund të shtoni edhe gjysmë luge gjelle lule livande të thata) së bashku me rakinë dhe lëkurën e një portokalli. Lërini të paktën për 7 ditë në errësirë duke i përzier herë pas here.
Shkrini sheqerin në ½ litër ujë, vendoseni për të zier në zjarr të ulët për 10 minuta, më pas lëreni të ftohet. Hidhni shurupin në vazon me rozmarinë më pas, lëreni të pushojë për dy orë, kullojeni, transferojeni në një shishe për liker dhe lëreni të pushojë për 20 ditë. Pasi e keni përgatitur, ky liker mund të ruhet deri në 3 muaj.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment