Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Aromatik dhe i shijshëm, likeri me rozmarinë i përgatitur me gjethet ose lulet e kësaj bime, shumë të lehta për t’u gjetur, është vërtet ekonomik. Ja receta jonë në dy hapa:
Vendosni gjethet dhe lulet e rozmarinës në një vazo qelqi (nëse dëshironi mund të shtoni edhe gjysmë luge gjelle lule livande të thata) së bashku me rakinë dhe lëkurën e një portokalli. Lërini të paktën për 7 ditë në errësirë duke i përzier herë pas here.
Shkrini sheqerin në ½ litër ujë, vendoseni për të zier në zjarr të ulët për 10 minuta, më pas lëreni të ftohet. Hidhni shurupin në vazon me rozmarinë më pas, lëreni të pushojë për dy orë, kullojeni, transferojeni në një shishe për liker dhe lëreni të pushojë për 20 ditë. Pasi e keni përgatitur, ky liker mund të ruhet deri në 3 muaj.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment