Lazanjë e gatuar me borzilok dhe vezë të zier

8 fletë lasanjë
3 thelpinj hudhër
250 gr rikota
100 ml krem djathi
Borzilok
Majdanoz
2 lugë çaji uthull e bardhë
4 vezë

1.Fusni lazanjën në ujë të valuar me kripë për 5 minuta.

2.Nxirrini nga uji, lereni të kullojnë dhe rifreskojini në ujë të ftohtë.

3.Pastaj pritini në gjysmë diagonalisht.

4.Në një blender, hidhni hudhër, majdanoz, riccota dhe kremin. Shtoni kripë dhe piper të zi.

5.Vendosni një shtresë lazanjë, riccota dhe borzilok në 4 pjata.

6.Në një tigan, hidhni 3 litra ujë dhe hidhni uthull dhe një majë luge kripë.

7.Hidhni brenda vezët dhe lerini të ziejnë për 4 minuta.

8.Pasi të jenë zier hidhni nga një vezë mbi secilën nga pjatat e me lazanjë dhe hidhni sipër piper të zi.

Lini një koment