Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kjo është një pjatë delikate dhe e shijshme. Mund të përdorni gjethet e jashtme të angjinareve për të krijuar kremin me të cilin do të kompletoni lazanjat. Është recetë e thjeshtë dhe mund të ruhet edhe në frigorifer për t’u servirur më vonë. Nëse deri tani i keni hedhur poshtë pjesët e jashtme të drunjta të angjinareve, është koha t’i përdorni në këtë recetë:
Lani angjinaret (ose karçofët), hiquni pjesët e jashtme më të të drunjta dhe pastrojuni kërcejt. Ziejini në ujë të kripur për 30 minuta ose derisa të zbuten.
Pritini në feta të holla zemrat e angjinareve dhe ziejni edhe për 10 minuta të tjera nga momenti që uji merr valë. Ziejini dhe lërini mënjanë.
Përgatisni beshamelin ose përdorni një bustinë të gatshme.
Vendosni pastat të ziejnë për pak minuta në ujë të kripur.
Në një tigan shtoni kërpudhat, kaurdisini me pak vaj dhe një thelpi hudhër.
Tani kalojmë tek kremi i angjinareve: për një masë më homogjene, kalojini ato në rente dhe mos i fruloni në mikser.
Përziejeni purenë e angjinareve me beshamelin dhe filloni shtrimin e lazanjave.
Vendosni pak krem në bazën e një tave qelqi, më pas një shtresë lazanjash, sipër tyre zemrat e angjinareve të prera në copa, kërpudhat, parmixhanon dhe përsëri një shtresë kremi.
Vazhdoni kështu derisa të përfundojnë përbërësit. Në fund mbulojeni sipërfaqen me krem.
Piqeni në 180 gradë Celsius për gjysmë ore.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment