Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Kjo është një pjatë delikate dhe e shijshme. Mund të përdorni gjethet e jashtme të angjinareve për të krijuar kremin me të cilin do të kompletoni lazanjat. Është recetë e thjeshtë dhe mund të ruhet edhe në frigorifer për t’u servirur më vonë. Nëse deri tani i keni hedhur poshtë pjesët e jashtme të drunjta të angjinareve, është koha t’i përdorni në këtë recetë:
Lani angjinaret (ose karçofët), hiquni pjesët e jashtme më të të drunjta dhe pastrojuni kërcejt. Ziejini në ujë të kripur për 30 minuta ose derisa të zbuten.
Pritini në feta të holla zemrat e angjinareve dhe ziejni edhe për 10 minuta të tjera nga momenti që uji merr valë. Ziejini dhe lërini mënjanë.
Përgatisni beshamelin ose përdorni një bustinë të gatshme.
Vendosni pastat të ziejnë për pak minuta në ujë të kripur.
Në një tigan shtoni kërpudhat, kaurdisini me pak vaj dhe një thelpi hudhër.
Tani kalojmë tek kremi i angjinareve: për një masë më homogjene, kalojini ato në rente dhe mos i fruloni në mikser.
Përziejeni purenë e angjinareve me beshamelin dhe filloni shtrimin e lazanjave.
Vendosni pak krem në bazën e një tave qelqi, më pas një shtresë lazanjash, sipër tyre zemrat e angjinareve të prera në copa, kërpudhat, parmixhanon dhe përsëri një shtresë kremi.
Vazhdoni kështu derisa të përfundojnë përbërësit. Në fund mbulojeni sipërfaqen me krem.
Piqeni në 180 gradë Celsius për gjysmë ore.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment