Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350º.
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë dhe fusni lazanjat të ziejnë.
Kullojini dhe vini në zjarr një tigan me vaj.
Shtoni qepë, hudhër, kripë, piper, dhe spec të kuq.
Përzijini mirë dhe shtoni spinaqin.
Shtoni limonin dhe hiqeni nga nxehtësia.
Lereni tiganin menjane.
Në një tas të madh hidhni së bashku ricotta, vezë, dhe 1/2 filxhan djathë parmixhano.
Shtoni kripë dhe piper dhe përziejeni përhapjen e ricottave në çdo cep të lazanjes.
Shtroni sipër salcën marinara dhe spinaqin e gatuar, pastajhidhni mocarela dhe mbështilleni fort.
Në një tavë pjekje të thellë, hidhni një shtresë marinara dhe shtoni shtoni lazanjën e mbështjellë.
Sipër hidhni salcë, mocarela dhe djathin parmixhano.
Piqeni deri sa përbërësit të shkrijnë, rreth 20 minuta.
Lereni ë ftohet dhe dekorojeni me majdanoz për ta shërbyer
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment