Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë.
Në një blender hidhni gjizën dhe spinaqin derisa të formohet masë kremoze.
Transferoni në një tas dhe shtoni 1/2 filxhan mocarela, 2 lugë pecorino, arrëmyshk, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji.
Përhapni 1/2 filxhan kungull në pjesën e poshtme të një tave pjekje katrore.
Hidhni 2 peta lazanje dhe shtoni sipër kungullin.
Hidhni një petë tjetër dhe shtoni gjizë.
Përseriteni procesin dy herë.
Vendosni 2 peta të mbetura në krye.
Në një tas të vogël, kombinoni kremin frache dhe ujë dhe përhapeni sipër petës.
Hidhni një sasi të vogël me 1/4 filxhan mocarela dhe 2 lugë pecorino.
Mbulojini fort me një copë letre metalike (për të parandaluar fërkimin) dhe piqni për 15 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment