Miks perimesh 500 gr (kunguj, patëllxhanë ose perime të tjera të stinës)
Beshamelë 1 litër
Petë te freskëta lasanje 250 gr
Djathë Grana padano 30 gr
Proshutë e pjekur 100 gr
Mozarela 250 gr
Kripë
1.Vendosim mozarelen në një kullesë në frigorifer një natë para përgatitjes që të kulloje lëngu. E presim në feta dhe e vendosim në një pjatë.
2.Lajmë perimet, i presim në feta duke i pjekur dhe i rregullojmë me kripë.
3.Ngrohim beshamelën duke i shtuar pak qumësht në mënyrë që të krijojmë një masë homogjene. Fillojmë me përgatitjen duke vendosur përbëresit me radhë.
4.Në fillim një shtresë me beshamelë në mënyrë që të mos ngjiten petat.
5.Vazhdojmë me një shtresë me petat e lazanjës, beshamelë dhe disa feta perimesh, proshutën e pjekur, mozarelën, përsëri një shtresë me peta dhe kështu derisa të vendosim të gjithë përbërësit duke pasur parasysh që në fund do ta mbulojmë me një shtresë të bollshme më beshamelë dhe me djathin e grirë grana.
6.E pjekim në temperaturë 180 gradë derisa sipërfaqja të ketë marrë ngjyrë të artë. Shijojeni!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment