Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lakrat e Brukselit në furrë janë një pjatë e shkëlqyer për ata që i pëlqejnë këto perime, të cilat shërbehen me kripë, piper edhe pak gjalpë. Një perime e shëndetshme që i shkon mishit, por mund të shijohet edhe vetëm e pjekur në skarë.
Lani lakrat dhe ziejini në vluar për 10 minuta. Hiqini më pas me një lugë me vrima dhe futini në ujë me akull në mënyrë që t’u ruhet ngjyra. Kullojini, më pas transferojini në një enë.
Lajini dhe ziejini pë 10 minuta me pak kripë. Kullojini përsëri, lërini të ftohen dhe shtojini në një tigan që futet në furrë ose tavë me pak kripë, piper e gjalpë. Mbulojini me kapak dhe piqini në furrë në 180 gradë duke i kthyer herë pas here.
Kur të kenë marrë ngjyrën e duhur, hiqini nga furra dhe shërbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment