Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Lakrat e Brukselit në furrë janë një pjatë e shkëlqyer për ata që i pëlqejnë këto perime, të cilat shërbehen me kripë, piper edhe pak gjalpë. Një perime e shëndetshme që i shkon mishit, por mund të shijohet edhe vetëm e pjekur në skarë.
Lani lakrat dhe ziejini në vluar për 10 minuta. Hiqini më pas me një lugë me vrima dhe futini në ujë me akull në mënyrë që t’u ruhet ngjyra. Kullojini, më pas transferojini në një enë.
Lajini dhe ziejini pë 10 minuta me pak kripë. Kullojini përsëri, lërini të ftohen dhe shtojini në një tigan që futet në furrë ose tavë me pak kripë, piper e gjalpë. Mbulojini me kapak dhe piqini në furrë në 180 gradë duke i kthyer herë pas here.
Kur të kenë marrë ngjyrën e duhur, hiqini nga furra dhe shërbejini.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment