Së pari, specat i presim në rripa dhe i skuqim në një tigan me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Më pas shtojmë qepën e grirë imët dhe hudhrën e shtypur, duke i lënë të skuqen derisa të marrin një ngjyrë të lehtë të artë. Shtojmë domatet e grira dhe i lëmë të ziejnë derisa lëngu të avullojë pak.
Kur masa të jetë përzier mirë, shtojmë gjizën, kripën, piperin dhe erëzat. E përziejmë mirë dhe e lëmë të gatuhet edhe për 5-10 minuta në zjarr të ulët, derisa të marrë një teksturë kremoze.
Shoqërohet me: Bukë të thekur dhe një sallatë të freskët. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.
Sipas recetës së famshme greke: Përgatitja Makaronat i ziejmë sipas udhëzimeve të paketimit, pastaj i kullojmë dhe i lëmë mënjanë. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrat me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe...
Përgatitja Qepën dhe hudhrën i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë specat e prera në kubikë dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Ndërkohë, presim patëllxhanët, kungulleshkat dhe domatet në feta të holla. Shtojmë patëllxhanët dhe kungulleshkat...
Përgatitja Patëllxhanët i presim në feta të holla dhe i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë. I lëmë mënjanë. Në një tigan tjetër, skuqim qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten, më pas shtojmë...
Komento