Së pari, specat i presim në rripa dhe i skuqim në një tigan me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Më pas shtojmë qepën e grirë imët dhe hudhrën e shtypur, duke i lënë të skuqen derisa të marrin një ngjyrë të lehtë të artë. Shtojmë domatet e grira dhe i lëmë të ziejnë derisa lëngu të avullojë pak.
Kur masa të jetë përzier mirë, shtojmë gjizën, kripën, piperin dhe erëzat. E përziejmë mirë dhe e lëmë të gatuhet edhe për 5-10 minuta në zjarr të ulët, derisa të marrë një teksturë kremoze.
Shoqërohet me: Bukë të thekur dhe një sallatë të freskët. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento