Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë.
Shtrojeni një fletë të madhe për pjekje me llak për gatim.
Ndani kungullin në copa të vogla dhe hidheni në një enë.
Më pas miksojeni kungullin e copëtuar me vezë, thërrime buke, djathë të grirë, hudhër dhe piper.
Pasi t'i keni përzier mirë përdorni një lugë të vogël gatimi për t'i hedhur në fletën e përgatitur për pjekje.
Piqini në furrë me nxhetësi 200 gradë duke i kthyernga të dyja anët deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 20 deri në 22 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment