Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni sobën në 180 gradë Celsius. Prisni pjesën e sipërme të kungullit dhe përdorni një lugë për të hequr pjesën e farave (të cilat mund t’i thani dhe t’i konsumoni më vonë). Vendoseni kungullin në një tavë dhe me 2 lugë gjelle vaj ulliri, fërkojeni mirë brenda dhe jashtë dhe kriposeni. Lëreni në furrë për 45 minuta së bashku me “kapakun” në anë.
Gatuani orizin kaf sipas udhëzimeve dhe më pas shtrojeni në një tavë që të ftohet. Pisni hollë finokun dhe mollën dhe spërkatini me gjysmën e lëngut të limonit që të mos nxihen.
Vendosni mbi sobë një tigan dhe hidhni 2 lugë vaj ulliri. Skuqni farat e specit dhe të finokut dhe kur të fillojnë të kërcasin, shtoni gjysmën e hudhrës dhe finokun. Gatuajini për 5 minuta derisa të zbuten dhe shtoni mollën, arrat amerikane dhe lëkurën e limonit. Hiqeni përzierjen nga zjarri dhe shtojani orizit, së bashku me majdanoz dhe pak kripë sipas shijes.
Vendoseni përzierjen brenda kungullit dhe rikthejeni në furrë për 10-minuta. Pjesën e mbetur të lëngut të limonit dhe të hudhrës, përziejeni me tahini dhe shtoni pak ujë derisa të formohet një masë në formë salce. Shërbejeni kungullin në qendër të tavolinës dhe zbukurojeni me shegë dhe salcën e përgatitur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment