Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tepsi hidhni lajthitë dhe futini në furrë për 7 minuta në 200ªC deri sa të marrin ngjyrë të artë. Nxjerrim lajthitë dhe i transferojmë në pëlhurë prej liri ose pambuku. Në një blender shtoni lajthitë dhe përpunojini derisa të nxirrni gjalpë lajthish. Shkrini 100 gr çokollatë dhe shtojeni në blender bashkë me3 lugë shurup panje dhe një majë luge kripë. Nëse ju pëlqen nutella më e lëngshme mund të shtoni 3 lugë vaj ulliri.Ingredientët
Udhëzimet
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment