Sugjerojmë:

Kruasanë me proshutë dhe vezë për një mëngjes plot shije

Ingredientët

  • 2-3 lugë gjelle mustardë
  • 8 kruasanë të ndarë në gjysëm
  • Proshutë e prerë në 8 feta të trasha
  • Djathë i grirë që shkrihet
  • 4 vezë
  • 350 ml qumësht
  • 200 ml pana
  • Gjalpë
  • Qepë të njoma

Udhëzimet

1

Përhapni një shtresë të hollë mustardë mbi secilën gjysmë të kruasanëve pastaj bëni 8 sanduiçe duke përdorur proshutën dhe djathin për mbushje.

2

Ziejini së bashku vezët, qumështin dhe panën.

3

Lyeni një tavë me pak gjalpë dhe vendosni sipër kruasanët.

4

Shtojuni sipër përziejrjen e qumështit me vezët dhe lërini deri sa të zhyten mirë kruasanët.

5

Ngroheni furrën në 180 gradë dhe piqini kruasanët për 20-25 minuta.

Lini një koment