Krostatë me perime, sipas modelit francez. Sa e shëndetshme!
10 vezë të mëdha
½ gotë qumësht
½ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji me piper të zi
2 tufa spinaq
1 kungulleshkë mesatare e prerë në kubik
1 gotë me djathë çedar të grirë imët
120 gram domate qershi të ndara përgjysmë
1.Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merni një tavë me madhësi mesatare dhe e lyeni me vaj ulliri.
2.Në një tas të madh rrihni së bashku vezët, qumështin, kripën, piperin.
3.Shtoni më pas spinaqin, kungullin, dhe djathin. I përzieni butësisht duke i shtuar edhe domatet.
4.Masën e krijuar e shtoni tek tava dhe e fusni në furrë të piqet për 40-45 minuta.
5.Shërbejeni sipër me pak majdanoz të freskët dhe shijojeni!
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment