Krostatë me perime, sipas modelit francez. Sa e shëndetshme!
10 vezë të mëdha
½ gotë qumësht
½ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji me piper të zi
2 tufa spinaq
1 kungulleshkë mesatare e prerë në kubik
1 gotë me djathë çedar të grirë imët
120 gram domate qershi të ndara përgjysmë
1.Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merni një tavë me madhësi mesatare dhe e lyeni me vaj ulliri.
2.Në një tas të madh rrihni së bashku vezët, qumështin, kripën, piperin.
3.Shtoni më pas spinaqin, kungullin, dhe djathin. I përzieni butësisht duke i shtuar edhe domatet.
4.Masën e krijuar e shtoni tek tava dhe e fusni në furrë të piqet për 40-45 minuta.
5.Shërbejeni sipër me pak majdanoz të freskët dhe shijojeni!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment