1.Si fillimi përgatisim brumin: Në mikser përziejmë miellin, rozmarinën, gjalpin dhe kripën.
2.Shtojmë vezën dhe ujin dhe vazhdojmë i përziejmë derisa masa të bëhet homogjene.
3.E heqim nga mikseri dhe nëse nevojitet, e punojmë pak me dorë.
4.E mbështjellim me plastmas kuzhine dhe e lëmë në frigorifer për 2 orë.
5.Të njëjtën procedurë ndjekim nëse brumin e përgatisim me dorë.
6.Përgatitja e krostatës.
7.Nxjerrim brumin nga frigoriferi, pasi ka qëndruar për 2 orë (në rastin kur e përgatisim vetë), e hapim petën në trashësinë 3mm, e spërkatim me miell dhe i japim formën e tavës.
8.E shpojmë me pirun, e lyejmë me mustardë, vëmë fetat e djathit dhe domatet të prera në feta të holla duke krijuar një shtresë.
9.E lyejmë me vaj ulliri, kripë, piper dhe disa gjethe trumze.
10.E pjekim për 40-45 minuta në furrën e ngrohur më parë në temperaturën 220°C ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë të artë.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment