1.Si fillimi përgatisim brumin: Në mikser përziejmë miellin, rozmarinën, gjalpin dhe kripën.
2.Shtojmë vezën dhe ujin dhe vazhdojmë i përziejmë derisa masa të bëhet homogjene.
3.E heqim nga mikseri dhe nëse nevojitet, e punojmë pak me dorë.
4.E mbështjellim me plastmas kuzhine dhe e lëmë në frigorifer për 2 orë.
5.Të njëjtën procedurë ndjekim nëse brumin e përgatisim me dorë.
6.Përgatitja e krostatës.
7.Nxjerrim brumin nga frigoriferi, pasi ka qëndruar për 2 orë (në rastin kur e përgatisim vetë), e hapim petën në trashësinë 3mm, e spërkatim me miell dhe i japim formën e tavës.
8.E shpojmë me pirun, e lyejmë me mustardë, vëmë fetat e djathit dhe domatet të prera në feta të holla duke krijuar një shtresë.
9.E lyejmë me vaj ulliri, kripë, piper dhe disa gjethe trumze.
10.E pjekim për 40-45 minuta në furrën e ngrohur më parë në temperaturën 220°C ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë të artë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment