Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Kremi karamel është një ëmbëlsirë mjaft praktike për tu përgatitur dhe gostitur veten dhe të afërmit tuaj. Mësoni si ta realizoni duke i kushtuar vëmendje recetës më poshtë.
Fillimisht në një tigan vendosim 6 lugë gjelle sheqer, 3 lugë gjelle ujë dhe e lëmë sheqerin të shkrijë e më pas të kthehet në karamel. Pasi të përfitojmë ngjyrën e karamelit e ndajmë atë në 4 tasa.
Vendosim qumështin në tenxhere dhe e lëmë të marrë valë. Më pas e largojmë nga zjarri dhe i vendosim kapak.
Në një blender vendosim 4 kokrra vezë të bardha dhe të verdha (pra të plota), 60 gr sheqer, një majë kripë, 1 lugë çaji ekstrakt vanilje, i përziejmë mirë.
Shtojmë qumështin e nxehtë dhe vazhdojmë përzierjen me tel dore. Më pas kalojmë përzierjen vezë , qumësht në sitë.
Vendosim tasat në një tepsi dhe i mbushim ato me kremin e përgatitur.
Më pas mbushim ½ e tepsisë me ujë të valuar dhe e vendosim atë në furrë në temperaturën 160ºC për 45 minuta.
I lëmë të qetësohen për 15 minuta e më pas i vendosim në frigorifer për 4 orë që të ftohen. Para se ta servirim, me majën e thikës i shkëputim anët e tasit nga kremi duke i kthyer përmbys në një pjatë ku karameli i vendosur në fund të tasit, mbulon komplet kremin e karamelit.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment