Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një ëmbëlsirë thjesht e shijshme, e servirur në një kupë dhe e shoqëruar me biskota. Kremi anglez me karamele është i thjeshtë për t’u përgatitur, shumë e ekonomik dhe gati në gjysmë ore pak a shumë.
Përbërësit:
Përgatitja:
Hidhni 200 gr sheqer në një tenxhere, shtoni 2-3 lugë ujë dhe disa pika limoni. Lëreni në zjarr derisa të përftoni një karamele me ngjyrë të artë. Prisni shkopin e vaniljes dhe hiqini farat.
Përgatisni kremin. Rrihni 6 të verdhat e vezëve me sheqerin e bardhë derisa të përftoni një përbërje kremoze, shtoni farat dhe shkopin e vaniljes, qumështin dhe përziejini.
Shtoni 250 ml pana tek karameli i përgatitur. Vendoseni tenxheren me kremin e të verdhave të vezëve në një banjëmari me pak ujë në vlim dhe shtoni ngadalë karamelin e përzier me pana.
Duke e përzier vazhdimisht me rrahëse vezësh, gatuajeni kremin për 10 minuta.
Hiqeni nga zjarri, lëreni të ftohet krejtësisht dhe shërbejeni sipas dëshirës me biskota.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment