Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një enë do të bashkoni specin pluhur, piperin, kripën, qepën, hudhrën dhe sheqerin kaf. E trazoni mirë dhe e ndani masën në tri tasa të ndryshmë.
Në një tas të madh shtoni krahët e pulës dhe sipër i shtoni një nga enët me erëza. Shtoni dhallin, i trazoni mirë dhe tani i lini të qendrojnë në frigorifer për të paktën 4 orë.
Në një enë shtoni miellin, tasin tjetër me erëza dhe krahët e pulës. I trazoni mirë dhe i vendosni për t’i skuqur 8-10 minuta në vaj të nxehtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment