Kombinoni misrat dhe gjoksin e pulës për një supë me shumë shije!
1 lugë gjelle gjalpë
2 lugë gjelle vaj ulliri
2 qepë të njoma ( vetëm pjesën e bardhë )
2 karota
1 lugë gjelle xhenxhefil të freskët, të grirë imët
1 gotë e gjysmë me misër të freskët
2 kërcej selino
1 spec portokalli + 1 të kuq me tul
200 gram gjoks pule
1/4 lugë çaji arrëmyshk
Fara speci djegës (opsional)
1 lugë gjelle niseshte
1 gotë qumësht
Kripë e piper
Për servirje: Lëng limoni dhe pak qepë të grirë imët
1.Pastroni fillimisht perimet dhe i prisni në kubikë të vegjël.
2.Ngrohni gjalpin e vajin dhe vendosni qepët, karotat ,selinonë të kaurdisen për 2-3 min.
3.Shtoni gjoksin e pulës të prerë në 4 copa të mëdha, specat, xhenxhefilin e kokrrat e misrit.
4.Kaurdisini sa mishi të marrë faqe nga të gjitha anët. Shtoni 4 gota ujë të nxehtë, mbyllni kapakun dhe lërini të ziejnë në zjarr të mesmë për rreth 30 minuta.
5.Nëse perimet nuk janë zbutur pas kësaj kohe, mund të shtoni edhe 1 gotë ujë e të vazhdoni zierjen edhe për pak. Hiqni mishin e pulës dhe ndajeni në copëza të vogla.
6.Gjysmën e supës kalojeni në mikser me gjysëm qumështin dhe niseshtenë dhe rikthejeni në tenxhere së bashku me gjoksin e pulës.
7.Hidhini kripë, piper, spec djegës e arrëmyshk.
8.Lëreni të valojë rreth 5 minuta derisa lëngu të trashet, duke e përzierë herë pas here. Shërbejeni me bishtat e qepës së njomë të prerë imët, lëng limoni e bukë të thekur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment