Kombinoni misrat dhe gjoksin e pulës për një supë me shumë shije!
1 lugë gjelle gjalpë
2 lugë gjelle vaj ulliri
2 qepë të njoma ( vetëm pjesën e bardhë )
2 karota
1 lugë gjelle xhenxhefil të freskët, të grirë imët
1 gotë e gjysmë me misër të freskët
2 kërcej selino
1 spec portokalli + 1 të kuq me tul
200 gram gjoks pule
1/4 lugë çaji arrëmyshk
Fara speci djegës (opsional)
1 lugë gjelle niseshte
1 gotë qumësht
Kripë e piper
Për servirje: Lëng limoni dhe pak qepë të grirë imët
1.Pastroni fillimisht perimet dhe i prisni në kubikë të vegjël.
2.Ngrohni gjalpin e vajin dhe vendosni qepët, karotat ,selinonë të kaurdisen për 2-3 min.
3.Shtoni gjoksin e pulës të prerë në 4 copa të mëdha, specat, xhenxhefilin e kokrrat e misrit.
4.Kaurdisini sa mishi të marrë faqe nga të gjitha anët. Shtoni 4 gota ujë të nxehtë, mbyllni kapakun dhe lërini të ziejnë në zjarr të mesmë për rreth 30 minuta.
5.Nëse perimet nuk janë zbutur pas kësaj kohe, mund të shtoni edhe 1 gotë ujë e të vazhdoni zierjen edhe për pak. Hiqni mishin e pulës dhe ndajeni në copëza të vogla.
6.Gjysmën e supës kalojeni në mikser me gjysëm qumështin dhe niseshtenë dhe rikthejeni në tenxhere së bashku me gjoksin e pulës.
7.Hidhini kripë, piper, spec djegës e arrëmyshk.
8.Lëreni të valojë rreth 5 minuta derisa lëngu të trashet, duke e përzierë herë pas here. Shërbejeni me bishtat e qepës së njomë të prerë imët, lëng limoni e bukë të thekur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment