Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Shalqiri është shumë i preferuar në verë, por kombinimi me djathin dhe gjethet e mentes s’mund të ishte më perfekt në ditët e verës!
Në një enë të vogël kombinoni uthullën, lëkurën, lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripën, piperin.
Shtoni qepën e prerë në rripa të hollë dhe i përzieni të gjitha bashkë. E lini mënjanë.
Në tasin e sallatës shtoni shalqirin, spinaqin e larë mirë, gjethet e mentes dhe i lini për 10 minuta në frigorifer.
Kur të jeni gati për të ngrënë nxirreni sallatën nga frigoriferi. I shtoni sipër salcën marinuese dhe në fund djathin e bardhë me ullinjtë. Shijojeni!
Dekorojeni sipër me disa gjethe menteje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment