Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Hidhni së bashku salcën e sojes, sheqer kaf, ujë, hudhër, qepë, xhenxhefil, piper i zi, rigon, spec i kuqe, piper i kuq në një tas qeramike.
Shtoni kofshët e pulës dhe hidhini brenda të marrin shije nga të gjitha anët.
Mbulojeni enën me mbulesë plastike dhe futini kofshat e pulës në frigorifer për të paktën 1 orë.
Ngroheni një skarë në natyrë për ngrohje të mesme.
Hiqni kofshët e pulës nga marinadë.
Vini kofshët të piqen dhe gatuajini rreth 15 minuta për secilën anë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment