Kjo tavë me pulë është ajo çka ju kishte munguar prej kohësh!
1 pulë ( e ndarë pjesë për pjesë)
1 lugë gjelle vaj ulliri
3-4 thelpi hudhër
1 filxhan me domate qershi të prera përgjysmë
2 filxhanë me spinaq të copëtuar
1/3 filxhan me djathë parmixhano të grirë
1 lugë gjelle borzilok i grimcuar
1 filxhan me krem pana
Kripë, piper për shije
1.Në një tenxhere me ujë e kripë, vendosni për të zierë pulën. 2.Pas gati 10 minutash e hiqni dhe e skuqni për 5 minuta, në një tigan me vaj ulliri. 3.Shtoni hudhrat, borzilokun, panën dhe e lini të marrë një valë. Shtoni edhe një gotë nga lëngu që zietë pulën. 4.Kur masa të jetë trashur disi, shtoni domatet, djathin parmixhano dhe spinaqin. 5.I përzieni mirë të gjitha bashkë. 6.Pas gati 5 minutash, e spërkasni masën me kripë dhe piper të freskët. 7.Shërbejeni të ngrohtë!
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment