Kjo tavë me pulë është ajo çka ju kishte munguar prej kohësh!
1 pulë ( e ndarë pjesë për pjesë)
1 lugë gjelle vaj ulliri
3-4 thelpi hudhër
1 filxhan me domate qershi të prera përgjysmë
2 filxhanë me spinaq të copëtuar
1/3 filxhan me djathë parmixhano të grirë
1 lugë gjelle borzilok i grimcuar
1 filxhan me krem pana
Kripë, piper për shije
1.Në një tenxhere me ujë e kripë, vendosni për të zierë pulën. 2.Pas gati 10 minutash e hiqni dhe e skuqni për 5 minuta, në një tigan me vaj ulliri. 3.Shtoni hudhrat, borzilokun, panën dhe e lini të marrë një valë. Shtoni edhe një gotë nga lëngu që zietë pulën. 4.Kur masa të jetë trashur disi, shtoni domatet, djathin parmixhano dhe spinaqin. 5.I përzieni mirë të gjitha bashkë. 6.Pas gati 5 minutash, e spërkasni masën me kripë dhe piper të freskët. 7.Shërbejeni të ngrohtë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment