Kjo supë me vezë, thërrime buke dhe parmixhano bëhet shpejt dhe është super e shijshme

1 vezë
20 gr djathë parmixhano i grirë
250 gr lëng mishi
20 gr bukë e thekur
Arrë moskat
Kripë

1.Vemë tenxheren me lëngun e mishit të marrë valë.

2.Në një tas përziejmë me pirun vezët, derisa të përftojmë një masë homogjene, shtojmë djathin dhe bukën e thekur të grirë, kripë e arrë moskat sipas dëshirës.

3.Marrim një garuzhde lëng të valuar, e hedhim në tasin ku kemi përzierjen dhe pasi ta përziejmë mirë, e hedhim të gjithë masën në tenxhere, ndërkohë që e përziejmë pa ndërprerje me lugë druri.

4.E lëmë në zjarr 1 ose 2 minuta dhe e heqim menjëherë.

5.E shërbejmë me pak gjalpë të tretur sipër.

Lini një koment