Kafeja ka shumë cilësi që e bëjnë një pije të shëndetshme. Është e lartë në antioksidantë, ju jep energjie dhe për ata që e pinë rregullisht kanë një rrezik më të ulët të diabetit dhe kancerit.
Por dobësitë e kafesë i prekin disa njerëz që kërkojnë një alternativë tjetër kafeje. Kafja mund të shkaktojë probleme me stomakun, gjumin dhe ankth të madh.
Ka disa pije energjike që mund të përdorni nëse kafja ju bën dëm janë këto:
1.Çaji jeshil
Një filxhan çaji i gjelbër pluhur në ujë të nxehtë. Prania e gjetheve rrit nivelin e kafeinës si një filxhan kafeje. Por në vend të një stimulimi të tmerrshëm me një rënie të papritur të energjisë kur kafeina konsumohet, çaji siguron një sens më qetësues falë aminoacidit L-theanine. Përveç kësaj pluhuri i çajit është i lartë në antioksidantë.
2.Çaj xhenseng
Kafja mund t’ju ndihmojë të përqendroheni, gjë që është pikërisht ajo që kanë përbërësit e çajit të xhensengut. Ekzistojnë prova që panax xhenseni një lloj i bimëve të xhenseneve, mund të përmirësojë performancën mendore në mendimet abstrakte, kohën e reagimit dhe matematikës mendore.
3.Lëng shege
Ngjyra e e frutit të shegës është e mbushur me antioksidantë, të cilat mund të ndihmojnë në fuqinë e nivelit tuaj të energjisë. Lëngu i shegës është i njohur për potencialin e tij antioksidues dhe polifenolët e tij janë duke u studiuar për shërimin e forcës së muskujve.
4.Uji
Nuk ka mënyrë më të mirë për të luftuar uljen e energjive dhe dehidratimin se me një gotë të ftohtë uji. Nëse jeni të dehidruar, uji mund të rritë funksionin kognitiv dhe gastrointestinal së bashku me performancën fizike. Pra, para se të shkoni për kafe, pini disa gota ujë -kjo mund t’ju ndihmojë të ndiheni më energjikë.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment