1. Paraprakisht ndezim furrën në 180°C dhe vendosim format e kekut të lyera me gjalpë.
2. Në një tas të madh përziejmë miellin, kanellën, sodën e bukës, kripën dhe vaniljen.
3. Në një tas tjetër përziejmë me një mikser qumështin, mjaltin, spinaqin, gjalpin dhe vezën i bluajmë të gjitha deri sa të përfitojmë një masë të njëtrajtëshme.
4. Bashkojmë të dyja përzierjet në një enë të vetme duke i trazuar mirë me njëra tjetrën deri sa të kemi një masë të njëtrajtshme të ingredientëve të thatë me atë të lengshme.
5. Nxjerrim format nga furra dhe i lyejmë përseri me pak gjalpë dhe miell për të evituar ngjitjen.
6. Hedhim brumin në format dhe presim 20 minuta deri sa të perfundojë pjekja e kekut.
7. E lëmë në formë deri sa të ftohet dhe më pas është gati për tu shërbyer.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento