Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1. Paraprakisht ndezim furrën në 180°C dhe vendosim format e kekut të lyera me gjalpë.
2. Në një tas të madh përziejmë miellin, kanellën, sodën e bukës, kripën dhe vaniljen.
3. Në një tas tjetër përziejmë me një mikser qumështin, mjaltin, spinaqin, gjalpin dhe vezën i bluajmë të gjitha deri sa të përfitojmë një masë të njëtrajtëshme.
4. Bashkojmë të dyja përzierjet në një enë të vetme duke i trazuar mirë me njëra tjetrën deri sa të kemi një masë të njëtrajtshme të ingredientëve të thatë me atë të lengshme.
5. Nxjerrim format nga furra dhe i lyejmë përseri me pak gjalpë dhe miell për të evituar ngjitjen.
6. Hedhim brumin në format dhe presim 20 minuta deri sa të perfundojë pjekja e kekut.
7. E lëmë në formë deri sa të ftohet dhe më pas është gati për tu shërbyer.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento