1. Paraprakisht ndezim furrën në 180°C dhe vendosim format e kekut të lyera me gjalpë.
2. Në një tas të madh përziejmë miellin, kanellën, sodën e bukës, kripën dhe vaniljen.
3. Në një tas tjetër përziejmë me një mikser qumështin, mjaltin, spinaqin, gjalpin dhe vezën i bluajmë të gjitha deri sa të përfitojmë një masë të njëtrajtëshme.
4. Bashkojmë të dyja përzierjet në një enë të vetme duke i trazuar mirë me njëra tjetrën deri sa të kemi një masë të njëtrajtshme të ingredientëve të thatë me atë të lengshme.
5. Nxjerrim format nga furra dhe i lyejmë përseri me pak gjalpë dhe miell për të evituar ngjitjen.
6. Hedhim brumin në format dhe presim 20 minuta deri sa të perfundojë pjekja e kekut.
7. E lëmë në formë deri sa të ftohet dhe më pas është gati për tu shërbyer.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Komento