Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Shto kërpudha, 1/2 lugë çaji kripë dhe disa grimca piper.
3.Gatuajeni deri sa të zbuten , 5 -7 minuta.
4.Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, qepë të kuqe dhe hudhër dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa të zbutet, rreth 3 minuta.
5.Hiqni perimet në një pjatë, lereni të ftohet dhe fshijeni tiganin.
6.Hidhni djathin me rigon në një tas të madh.
7.Lyejini tortilat me djathin me rigon dhe mbushini me përzijerjen e kërpudhave.
8.Gatuajini kesadijas në tigan derisa djathi të shkrihet dhe tortilat kanë marrë ngjyrë kafe të artë, 5 -7 minuta.
9.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin e mbetur në një tigan.
10.Shtoni specin dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 2 minuta.
11.Shtoni misrin, fasulet, gjysmë filxhan me ujë dhe pak kripë.
12.Rritni nxehtësinë dhe gatuajini duke e nxitur herë pas here, derisa shumica e lëngjeve është avulluar, rreth 5 minuta.
13.Shtoni kripë dhe qepët e njoma dhe pritini kesadijas në copa të vogla për t’i shërbyer.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment