1.Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shto kërpudha, 1/2 lugë çaji kripë dhe disa grimca piper. 3.Gatuajeni deri sa të zbuten , 5 -7 minuta. 4.Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, qepë të kuqe dhe hudhër dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa të zbutet, rreth 3 minuta. 5.Hiqni perimet në një pjatë, lereni të ftohet dhe fshijeni tiganin. 6.Hidhni djathin me rigon në një tas të madh. 7.Lyejini tortilat me djathin me rigon dhe mbushini me përzijerjen e kërpudhave. 8.Gatuajini kesadijas në tigan derisa djathi të shkrihet dhe tortilat kanë marrë ngjyrë kafe të artë, 5 -7 minuta. 9.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin e mbetur në një tigan. 10.Shtoni specin dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 2 minuta. 11.Shtoni misrin, fasulet, gjysmë filxhan me ujë dhe pak kripë. 12.Rritni nxehtësinë dhe gatuajini duke e nxitur herë pas here, derisa shumica e lëngjeve është avulluar, rreth 5 minuta. 13.Shtoni kripë dhe qepët e njoma dhe pritini kesadijas në copa të vogla për t’i shërbyer.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment