1.Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shto kërpudha, 1/2 lugë çaji kripë dhe disa grimca piper. 3.Gatuajeni deri sa të zbuten , 5 -7 minuta. 4.Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, qepë të kuqe dhe hudhër dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa të zbutet, rreth 3 minuta. 5.Hiqni perimet në një pjatë, lereni të ftohet dhe fshijeni tiganin. 6.Hidhni djathin me rigon në një tas të madh. 7.Lyejini tortilat me djathin me rigon dhe mbushini me përzijerjen e kërpudhave. 8.Gatuajini kesadijas në tigan derisa djathi të shkrihet dhe tortilat kanë marrë ngjyrë kafe të artë, 5 -7 minuta. 9.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin e mbetur në një tigan. 10.Shtoni specin dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 2 minuta. 11.Shtoni misrin, fasulet, gjysmë filxhan me ujë dhe pak kripë. 12.Rritni nxehtësinë dhe gatuajini duke e nxitur herë pas here, derisa shumica e lëngjeve është avulluar, rreth 5 minuta. 13.Shtoni kripë dhe qepët e njoma dhe pritini kesadijas në copa të vogla për t’i shërbyer.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment