Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pastroni kërpudhat duke hequr edhe bishtin për t'i lënë mënjanë.
Pritini bishtat në kubikë të vegjël dhe hidhini në një tigan me pak vaj ulliri dhe qepën e grirë imët me hudhrën.
Pasi të jenë zbutur, shtoni salçiçet e prera në copa të vogla.
Shuajini me verë të bardhë.
Kur vera të ketë avulluar, rregulloni shijen me erëzat dhe kripën dhe shtoni bukën e grirë.
Me këtë masë mbushni kërpudhat dhe futini në furrë për 15-25 minuta.
Në tavë vendosni pak vaj ulliri, një thelb hudhër dhe fare pak verë të bardhë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment