4 kërpudha të mëdha portobello të pastruara, me bishtin dhe pjesën e brendshme të hequr
1 kupë me pomodorini të ndara në gjysmë
½ kupë me perla mocarella të kulluara dhe të thara
½ kupe borzilok të freskët të grirë
2 lugë çaji uthull balsamike
1.Ngrohni furrën në 200 gradë C.
2.Përzieni së bashku 2 lugë gjelle vaj, hudhrën, ¼ lugë çaji kripë dhe ¼ lugë çaji piper në një tas të vogël. Me një furçë kuzhine, shpërndajeni këtë përzierje tek kërpudhat.
3.Vendosini kërpudhat në një tavë me letër kuzhine dhe lërini të piqen për rreth 10 minuta, derisa të zbuten.
4.Në një tas mesatar, përzieni pomodorinit, perlat e mocarella-s, borzilokun, ¼ lugë çaji kripë, ¼ lugë çaji piper dhe 1 lugë gjelle vaj.
5.Pasi të keni nxjerrë nga furra kërpudhat, mbushini me përzierjen që përgatitët. Lërini të piqen derisa mocarella të ketë shkrirë për rreth 12-15 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento