Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Praktikisht kjo recetë ju merr vetëm 5 minuta kohë për t'u përgatitur dhe këto kërpudha shkojnë me çdo gjë!
Lani kërpudhat dhe prisni derisa të thahen.
I kaloni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Në një tas të madh bashkoni gjalpin e shkrirë, hudhrat, piperin e zi, salcën soje dhe i përzieni mirë.
Masën shtojeni sipër kërpudhave dhe i përzieni pak me dorë.
Tani i fusni në furrën e parangrohur në 200 gradë për 15 minuta. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment