Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
Merrni kërpudhat, lajini mirë dhe i hiqni pjesën e sipërme apo tulin e brendshëm.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni tulin e kërpudhave, kripën, piperin për 6 minuta dhe më pas i hiqni nga zjarri.
Në një tas kombinoni djathin, bukën e grirë imët, hudhrën, djathin parmexhano, kripën, piperin, borzilokun dhe trazojeni mirë.
Masa duhet të jetë e hollë. Shtoni më pas edhe mbushjen me kërpudha që përgatitët.
Merrni kërpudhat, i mbushni dhe i vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Në krye i vendosni secilës djathë parmexhano dhe borzilok. I vendosni në furrë për 20 minuta. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment