Keni provuar sallatë me patate të ëmbël? Kjo është receta ideale
3 patate të ëmbla të mëdha, të qëruara dhe të prera në kubikë
4 lugë gjelle vaj ulliri extra të virgjër
2 lugë gjelle uthull
1 lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper
½ luge çaji sheqer
1 lugë gjelle mustardë me fara
2 kupa rukola
1.Nxehni furrën në 220 gradë C.
2.Në një tas të madh, përzieni patatet, 2 lugë gjelle vaj ulliri, ½ lugë çaji kripë dhe piperin.
3.Vendosini patatet në një tavë të mbuluar me letër kuzhine dhe lërini të piqen derisa të kenë marrë një nuancë të lehtë kafe dhe të jenë zbutur, 20-25 minuta.
4.Lërini të ftohen në temperaturë ambienti.
5.Përzieni uthullën, mustardën, sheqerin dhe pjesën e mbetur të vajit dhe kripës.
6.Në një enë të madhe hidhni patatet dhe rukolën dhe mbulojeni me përzierjen që përgatitët.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment