E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Veza është një nga ushqimet me më shumë proteina dhe shkon thuajse me çdo gatim, sallatë, të skuqura, djathë etj. Ajo përmban 6 gram proteina dhe 13 vitamina esenciale dhe minerale duke përfshirë kolin, i shëndetshëm për trurin dhe vitaminë D.
Por, ndërkohë veç vezës që është një burim referimi për proteinat, ka dhe disa produkte ushqimore që përmbajnë kaq shumë protein dhe më shumë se një vezë.
Kjo soje e gjelbërt ka 9 g proteina dhe afërsisht 100 kalori në një ½ filxhan që shërbehet. Për më tepër përmban edhe një dozë fibre, kalium dhe vitaminë A.
Përmban afërsisht 12 g proteina dhe 100 kalori për ½ filxhan, është një meze e lehtë dhe e kënaqshme, gjithashtu një burim i madh i kalciumit.
Mishi i pulës është një nga proteinat më të zhdërvjellëta.
Ju gjithmonë mund të përdorni më shumë opsione të proteinave që nuk kërkojnë ndonjë gatim dhe fasulet e zeza përshtaten. Çdo ½ filxhan ka 7 g proteina, rreth 100 kalori dhe 2 miligramë (mg) hekur, duke i bërë ata një mundësi të mirë për vegjetarët dhe veganët.
Ky peshk yndyror përmban shumë proteina.
Është e mahnitshme se sa proteina mund të paketohen në një enë të lehtë. Vetëm rreth 1 filxhan kos të thjeshtë yndyror grek ka 20 gram proteina dhe afërsisht 150 kalori.
Thjerrëzat kanë 9 gramë proteina në një filxhan të gatuar . Për më tepër përmbajnë 8 gramë fibra mbushëse, 3 mg hekuri dhe një dozë të shëndetshme kaliumi për rreth 115 kalori.
Sigurohen plot 8 gram proteina për 8 gota. Pa përmendur kalciumin dhe vitaminën D.
Farat e kungullit janë të shkëlqyera sepse ofrojnë yndyrna të shëndetshme, të cilat janë shumë të ngopura. Por ato gjithashtu përmbajnë proteina, një gotë përmban 8 gram proteina, hekur dhe magnez për 200 kalori.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment