Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Hidhni në blendër të gjithë përbërësit e salcës dhe rrihini deri sa të formohet salca e dëshiruar.
Mishin e pulës ndajeni në copa të vogla dhe vendoseni në një enë.
Ndërkohë në një enë tjetër hidhni të gjithë përbërësit e thatë të përmendur më lart dhe përzijini me njëri – tjetrin.
Pastaj të gjitha copat e mishit të ndara në masat e kekëve të vegjël hidhini dhe marinojini tek përzierja e erëzave.
Copat e mishii futini në tigan me vaj ulliri dhe lërini të piqen në nxehtësi mesatare.
Pasi janë bërë copat e mishit i shërbejmë me salcën e avokados.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment