Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 300 °C.
Merrni një tavë ëmbëlsirash dhe lyejeni me vaj.
Në një tas të madh, përzieni miellin, pluhurin e pjekjes dhe kripën.
Shto arrat, hurmat, qershitë dhe mangon dhe përzijini mirë.
Në një tas të vogël, tundni vezët, sheqer kaf dhe 1/2 filxhan rum dhe përzijini mirë.
Shtojeni këtë përzierje tek frutat dhe hidhini në tiganin e përgatitur.
Piqini derisa një kruese dhëmbësh del jashtë të pastër 1-2 orë.
Lereni të ftohet dhe sherbejeni me frutat e mbetura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment