Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Me një mikser elektrik rrahim për rreth 5 minuta vezët me sheqerin derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur.
Shtojmë pak kripë, kanellë dhe vazhdojme rrahjen edhe për disa sekonda.
Shtojmë edhe lëngun e portokallit dhe lëkurën e tij duke vazhduar rrahjen.
Në një tas të madh, sitim miellin bashkë me pluhurin pjekës dhe ja shtrojmë pak nga pak përbërjes së mësiperme duke e alternuar edhe me vajin e lulediellit.
Lyejmë me gjalp dhe miell një formë për kek, hedhim në të brumin e përftuar dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta.
E lemë të ftohet plotësisht dhe e spërkasim me pak sheqer pluhur në siperfaqe.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment