1.Vendosim të ziejë qumështin bashkë me kripën dhe orizin. Shtojmë gjysmën e sheqerit, sheqerin pluhur me aromë vaniljeje, gjalpin dhe shafranin.
2.Fikim sobën dhe e lëmë të ziejë të mbuluar me kapak në zjarr të fikur. Ndërkohë ngrohim furrën në 180° C.
3.Bashkojmë miellin me niseshten dhe majanë e birrës pluhur. Ndajmë të verdhat e vezëve dhe i tundim bashkë me pjesën tjetër të sheqerit,me lëkurën dhe lëngun e limonit.
4.Rrahim të bardhat e vezëve mënjanë dhe i bashkojmë me kujdes të gjithë masën me ndihmën e rrahëses.
5.Lyejmë tavën me pak gjalpë dhe miell, vendosim të gjithë masën në tavë duke e sheshuar pak dhe e vendosim të piqet për 50 minuta në furrën e ngrohur më parë në 180° C.
6.Mbas pjekjes e lëmë të ftohet dhe e heqim nga tava. Para servirjes e dekorojmë me pak sheqer pluhur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment