Kek me luleshtrydhe dhe bajame

Ingredientët

  • 500 gr luleshtrydhe
  • 1 lugë çaji pluhur pjekës
  • 50 gr sheqer
  • 75 gr sheqer kaf
  • 110 gr miell
  • 1 shkop vanilje
  • 25 gr bajame (të grira)
  • 100 gr bajame (me feta)
  • 75 gr gjalpë
  • 200 ml pana e rrahur

Udhëzimet

1

Luleshtrydhet e lara dhe të prera i vendosni në tavën ku do piqni ëmbëlsirën.

2

Spërkatini me sheqer të bardhë me të cilin janë bashkuar dhe farat e shkopit të vaniljes dhe shtoni bajamet e grira

3

Në një enë tjetër përgatisni shtresën që do vendosni sipër luleshtrydheve, duke përzier miellin me pluhurin pjekës, më pas gjalpin.

4

Këtë masë e thërrmojeni me duar, pasi duhet e shkrifët, derisa gjalpi të këtë krijuar me miellin një masë të ngjashme me tërshërën.

5

I shtoni këtij brumi të shkrifët sheqerin kaf dhe bajamet e grira në feta, duke e përzier me dorë.

6

Këto procedura mund ti kryeni edhe me mixer, por pa i bluar më shumë seç duhet përbërësit.

7

Gjithë masën e thërrmuar hidheni sipër luleshtrydheve, duke u munduar ti mbuloni të gjitha lulështydhet.

8

Piqeni kekun për 30 minuta në 200 gradë.

Lini një koment