Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ndezim furrën në 170 gradë.
2.Në një tas përziejmë kosin, vaniljen, lëngun dhe lëkurën e grirë të limonit dhe kripën.
3.Duke e përzierë shtojmë ngadalë miellin dhe fryrësin. Në fund shtojmë gjalpin.
4.Hedhim brumin te tava e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për 45 minuta afërsisht.
5.Në një tas hedhim sheqerin pluhur, shtojmë lëngun e limonit dalëngadalë që të përgatisim sherbetin.
6.Sherbeti duhet të jetë i hollë që të derdhet dhe të mbulojë kekun.
7.Pastaj kekun e dekorojmë sipas dëshirës me lëkura limoni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment