Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Qërojmë kungullin, i heqim farat dhe e presim në kuba të vegjël.
2.Në një tigan hedhim pak gjalpë dhe shtojmë kungullin e prerë.
3.E lemë të zbutet për rreth 10 minuta dhe me anë të një grirësi e grijmë deri sa e bëjmë brumë.
4.Në një enë hedhim vezët dhe sheqerin, dhe i rrahim deri sa arrihet një masë e fryrë.
5.Më pas shtojmë gjalpin dhe kungullin e verdhë të bërë brumë.
6.Në një tas hedhim përbërësit e thatë, miell, niseshte dhe maja.I përziejmë dhe më pas i hedhim tek përbërja e parë me kungull.
7.I përziejmë deri sa përzierja të bëhet homogjene.
8.Lyejmë tavën me pak gjalpë dhe miell dhe shtojmë masën e përgatitur të kekut.
9.Tavën e futim në furrën e nxehur paraprakisht në 180 gradë dhe e lemë të piqet për 40 minuta.
10.Pasi keku të jetë pjekur e nxjerrim nga furra, e lemë të ftohet dhe sipër i hedhim sheqer pluhur.
11.Keku është gati të shërbehet.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment