Sugjerojmë:

Kek me kos dhe limon

Koha e përgatitjes: 30 min Koha e gatimit: 1 orë

Ingredientët

  • 1 filxhan gjalpë
  • 2 gota sheqer të bardhë
  • 3 vezë
  • 1 lugë çaji ekstrakt limoni
  • 2 e 1/4 gota miell ëmbëlsirash
  • 1/2 lugë çaji sode buke
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1 enë salcë kosi me limon

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 165 gradë dhe lyejeni një tavë me miell dhe vaj.

2

Shkrini gjalpin dhe sheqerin së bashku në një tas të madh me një mikser elektrik.

3

Shtoni tek përzierja vezë dhe ekstrakt limoni.

4

Në një enë hidhni së bashku miellin, sodën e bukës dhe kripën.

5

Më pas shtoni kosin tek përbërja dhe përzijini deri sa brumi të jetë gati.

6

Brumin e përgatitur futeni në furrën e parangrohur dhe piqeni për 60 minuta,.

7

Lereni të ftohet për 10 minuta dhe pastaj sherbejeni.

Lini një koment