Sugjerojmë:

Kek me gjalpë molle, arrëmyshk dhe arra amerikane

Koha e përgatitjes: 25 min Koha e gatimit: 40 min

Ingredientët

  • Për pjesën e sipërme:
  • 1 filxhan sheqer kafe
  • 1 lugë çaji kanellë
  • 1/2 lugë çaji arrëmyshk
  • 1/2 filxhan arra amerikane
  • Keku:
  • 2 gota miell ëmbëlsirash
  • 1 lugë çaji pluhur pjekjeje
  • 1 lugë çaji sodë buke
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1/2 filxhan gjalpë
  • 1 filxhan sheqer të bardhë
  • 3/4 filxhan gjalpë molle
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 1/2 filxhan drithëra
  • 1 filxhan krem kosi
  • 2 vezë

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 175 gradë C dhe lyeni një tigan me vaj.

2

Përgatisni kripën duke përzjerë së bashku kafe sheqer, kanellë, arrëmyshk dhe pecans të copëtuar.

3

Hidhini së bashku në një enë miellin, pluhurin e pjekjes, sodën e pjekjes dhe kripën.

4

Rrihini së bashku gjalpë dhe sheqer në një tas të madh me një mikser elektrik dhe shtoni vezët një nga një, duke rrahur çdo vezë në përzierjen e gjalpit para se të shtoni tjetër. Shtoni gjalpë molle, vanilje dhe drithërat.

5

Shtoni përbërësit e thatë në kremin e djathit duke i përzier mirë pas çdo shtese.

6

Hidhni gjysmën e miellit në pjatën e përgatitur me një sasi të vogël të përbërësve të pjesës së sipërme.

7

Piqeni në furrën e nxehur rreth 40 minuta.

Lini një koment