Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nxehim paraprakisht furrën në 190 gradë dhe lyejmë lehtë me yndyrë një tepsi keku.
Në një tas përziejmë së bashku miellin e bajameve, sheqerin, miellin, pluhurin e pjekjes, kanellën dhe kripën.
Në një tas tjetër rrahim së bashku vezët, gjalpin dhe ekstraktin e bajameve.
Hedhim në këtë përzierje përbërësit e thatë dhe i trazojmë derisa të përzihen mirë.
Derdhim brumin në tepsinë e parapërgatitur.
Heqim bishtat nga çdo fik dhe pastaj i presim fiqtë përgjysmë. Vendosim fiqtë nga ana e prerë sipër brumit, duke i shtyrë butësisht brenda brumit.
Spërkasim me dy lugë gjelle sheqer mbi fiq, pastaj i pjekim për rreth 30 minuta.
E lemë të ftohet në temperaturën e dhomës përpara se ta shërbejmë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment